Latest news

Prysmian, NKT og Siemens skal levere kabler og konvertere til Viking Link

Energinet og britiske National Grid har valgt Prysmian og NKT som kabelleverandører af den 1400 MW jævnstrømsforbindelse, der skal forbinde de danske og engelske elnet.

Ydermere er Siemens valg til at levere de to konvertere eller omformerstationer, der skal stå i hhv. Revsing nær Vejen og Lincolnshire i England og lave vekselstrøm om til jævnstrøm eller omvendt.

Samlet set er kontrakterne på ca. 1,1, milliard Euro.

Viking Link kommer ud over de to omformerstationer til at bestå af to parallelle 768 km lange HVDC-kabler. Prysmian skal levere landkabler i England og søkabler mellem England og Danmark, mens NKT skal levere landkabler fra den danske Vestkyst til Revsing.

Med valg af leverandører tager Viking Link-projektet et stort skridt fra planlægningsfasen til anlægsfasen. Opbygningen af konverterstationerne vil begynde i 2020, mens landkabler og søkabler vil blive lagt i jorden eller på havbunden fra 2020 til 2023.

Viking Link forventes i drift i slutningen af 2023 og vil dermed for første gang transportere strøm direkte mellem producenter og millioner af forbrugere i de to lande.